Rijschool Leeuwarden

Theorie leren

Als deelnemer van het verkeer is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de verkeersregels. Wij adviseren onze cursisten dan ook altijd om zo snel mogelijk te starten met het leren van de theorie. Wij stellen theoriemateriaal gratis beschikbaar in bruikleen. Met je theorie op zak kan je beter inspelen op verkeerssituaties en dit komt ten goede aan je rijgedrag. Je kunt al vanaf 16 jaar je theorie-examen afleggen. Zodra je geslaagd bent dien je binnen anderhalf jaar af te rijden. Je hebt dus ruim de tijd om de praktijk onder de knie te krijgen.

Examens oefenen

Wij raden je aan om voor het afleggen van het officiële examen, dit eerst een aantal keer te oefenen. Zo raak je bekend met de manier waarop de vragen gesteld worden en krijg je een goede indruk wat voor soort vragen je kunt verwachten. Zijn er vragen waar je moeite mee hebt, vraag ze ons gerust. Wij proberen het je dan middels een praktijksituatie beter uit te leggen. Ook een individuele theoriebegeleiding behoort tot de mogelijkheden.

Hier zijn een paar theorie-examens om te oefenen http://kenjetheorie.nl/

Theorie-examen

Voor het behalen van je theorie dien je een officieel examen af te leggen bij het CBR. Dit examen duurt ongeveer 45 minuten, inclusief de toelichting. Het examen bestaat uit de volgende vraagsoorten:

  • Ja/nee vragen
  • Meerkeuzevragen
  • Vragen waar je een getal in moet vullen
  • Vragen waarbij je aangeeft hoe jij zou handelen in bepaalde verkeerssituaties

Je theorie-examen kan je hier aanvragen.

Let op: je dient een half uur voor aanvang van het examen aanwezig te zijn, houdt hier rekening mee bij het plannen van een datum en tijdstip.


Gratis ROSO training bij

Rijschool Leeuwarden ‘De Frosk’

Bij de afname van één van onze rijles-pakketten krijg je een gratis ROSO training. ROSO staat voor Rijden Onder Specifieke Omstandigheden. De cursus leert je hoe om te gaan in specifieke, gevaarlijke verkeerssituaties en zorgt ervoor dat jij nóg zekerder achter je stuur stapt. Een onderdeel van de ROSO training is een slipcursus van één uur waarbij jouw vaste rij-instructuur van De Frosk je begeleidt. Het is een bijzondere en unieke ervaring waar je veel profijt van zult hebben.

Meer over ons →