GRATIS ROSO TRAINING

Bij de afname van een van onze rijles-pakketten krijg je een gratis ROSO training. ROSO staat voor Rijden Onder Specifieke Omstandigheden.

De cursus leert je hoe om te gaan in specifieke, gevaarlijke verkeerssituaties en zorgt ervoor dat jij nog zekerder achter je stuur stapt.

Een onderdeel van de ROSO training is een slipcursus van één uur waarbij jouw vaste rij-instructuur van De Frosk je begeleidt.

REGULIER

Lessen
Tijdens de rijlessen begeleiden wij jou bij het onder de knie krijgen van de rijvaardigheden. De lestijden en -duren worden zo veel mogelijk afgestemd op jouw wensen. Wel raden wij altijd aan om op verschillende tijdstippen les te rijden zodat je leert autorijden tijdens uiteenlopende omstandigheden.

Pakket 1
Om het je zo makkelijk mogelijk te maken bieden wij een totaalpakket aan rijlessen aan. In dit pakket zitten dertig rijlessen. Dit is een gemiddeld aantal rijlessen dat omhoog of omlaag bijgesteld kan worden aan de hand van het losse uurtarief. Als je dus minder lessen nodig hebt, dan betalen wij de teveel betaalde lessen terug.

Naast de rijlessen omvat het pakket ook het CBR praktijkexamen, de eigen verklaring, gebruik van de auto en verzekering tijdens het examen. CD-roms voor het theorie-examen worden in bruikleen verstrekt.

Pakket 2 (spoed)
Dit rijlessenpakket is de zogenaamde spoedcursus. Het is een intensieve tien- tot veertiendaagse cursus waarbij het CBR praktijkexamen is inbegrepen. De lesdagen zijn opgedeeld in blokuren voor rijlessen, meerijden en inzichtgesprekken. Mocht je onverhoopt zakken voor het praktijkexamen dan betaal je tot drie keer toe alleen het examentarief. De extra benodigde rijlessen zijn voor onze rekening.

Om het aantal benodigde rijlessen te bepalen, dien je vooraf een toets af te leggen. Uit deze toets komt een bindend advies voor het aantal te volgen rijlessen. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat.

VERVROEGD

Vanaf 16 1/2  jaar
Zodra je zestien jaar en zes maanden bent, mag je rijlessen volgen. Ook is het mogelijk om je theorie-examen voor de auto af te leggen. Zodra je zeventien bent, mag je het praktijkexamen afleggen. Heb je jouw rijbewijs gehaald dan mag je vanaf dit moment autorijden onder begeleiding van een coach. Vervolgens mag je op je achttiende zelfstandig de weg op.

2 to drive
De naam zegt het eigenlijk al, 2 to drive betekent dat je alleen mag rijden in het bijzijn van je coach tot je achttien jaar bent.

Aan deze coach worden wel enkele eisen gesteld:

  • minimaal 27 jaar oud;
  • minimaal 5 jaar in het bezit van een autorijbewijs (rijbewijs B) en draagt deze bij zich;
  • geen strafrechtelijke veroordeling voor verkeersovertredingen in het verleden gehad;
  • geen alcoholcursus of gedragscursus in het verleden gehad;
  • geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid in het verleden gehad;
  • niet onder invloed van drank, drugs of medicijnen tijdens de begeleiding.

De bestuurder is zelf verantwoordelijk voor de bovengenoemde eisen. Als de bestuurder of de coach hier niet aan voldoet dan raakt de bestuurder het rijbewijs kwijt waarna dit na de 18e levensjaar opnieuw behaald dient te worden.

VERKLARING RIJGESCHIKTHEID

In bepaalde situaties dien je een verklaring voor je rijgeschiktheid te behalen en moet je daarvoor een rijtest afleggen. Hiermee toon je aan dat je (nog steeds) capabel bent om te autorijden. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een medische beperking of na een ernstig ongeval. De overheid wil zeker zijn dat je nog steeds veilig de weg op kunt. Bij Rijschool De Frosk hebben wij ruimschoots ervaring in de begeleiding naar deze test toe. Je kunt bij ons individuele rijlessen volgen zodat jij goed voorbereid de zogenaamde medische keuring ingaat.