OVER ONS

Rijschool De Frosk is al sinds 1978 actief op het gebied van lesrijden in Leeuwarden. Wij zijn Annelies Dijkstra en Thilda de Haan; moeder en dochter. In alle jaren dat wij nu actief zijn als rijschool in Leeuwarden hebben wij al vele mooie momenten mee mogen maken.

Het mooiste is natuurlijk het moment van slagen. Hoewel we dit al vele malen hebben mogen meemaken, krijgen we nog steeds iedere keer een kick zodra één van onze cursisten slaagt. We hebben cursisten in alle leeftijdscategorieën. Van de zogenaamde “earlybirds” die al direct starten met lesrijden vanaf 16,5 jaar, tot een dame van 76 jaar die haar rijbewijs wil halen zodat ze met haar twee honden naar De Groene Ster in Leeuwarden kan rijden. Ja, je leest het goed. Deze mevrouw heeft haar rijbewijs gehaald op 76-jarige leeftijd.

Zo zie je maar weer dat je nooit te oud bent om te leren. Oók niet om te leren autorijden!

LESAUTO’S

Bij Rijschool De Frosk heb je de keuze uit twee Ford Focus’ en een Ford Fiesta (automaat). De auto’s rijden zeer prettig en zijn goed wendbaar zodat jij het lesrijden en de bijzondere manoeuvres snel onder de knie krijgt.

PROEFLES

Wil je een proefles aanvragen in één van onze lesauto’s? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 058-2884959, dan plannen we jouw eerste rijles zo snel mogelijk in.

AUTOMAAT

Het autorijden in een automaat wordt steeds populairder en daarom wordt er ook steeds vaker gekozen om in een automaat-auto les te rijden.

Onze Ford Fiesta is een compacte automaatauto waarin jij het autorijden snel onder de knie krijgt. Het (les)rijden in een automaat wordt door veel cursisten ervaren als meer ontspannen dan een schakelauto.

Ervaar jij moeite met het rijden in een schakelauto of vind je het gewoon veel prettiger om in een automaat te rijden, dan kan je dus kiezen voor onze Ford Fiesta. Ook bij lichamelijke beperkingen kan dit een hele mooie uitkomst zijn.

Let bij je keuze er wel goed op dat je bij het behalen van je automaatrijbewijs niet in een schakelauto mag rijden. Als je dit in de toekomst toch wilt dan dien je je rijexamen opnieuw af te leggen in een schakelauto.

Twijfel je? Je mag het rijden in een automaat altijd bij ons proberen.