RIJEXAMENANGST

Gaan de rijlessen je goed af, maar breekt het zweet je al uit bij de gedachte aan je rijexamen? Dan is de kans dat jij last hebt van rijexamenangst. Het is een vorm van faalangst die heel specifiek optreedt bij het afleggen van het rijexamen. Dit kan voor zeer onaangename spanning in je lichaam zorgen. Hoofdpijn, stress, onzeker gevoel zijn slechts enkele symptomen. Het komt voor dat mensen nog nooit last hebben ondervonden van faalangst, maar pas bij het “afrijden” erachter komen dat zij rijexamenangst hebben. Ondervind jij last van (een van) deze klachten? Je hoeft je niet te schamen, want je bent zeker niet de enige. Geef je angst bij ons aan dan passen wij onze begeleiding hierop aan. Bij rijschool De Frosk hebben wij jarenlange ervaring met de begeleiding van cursisten met faalangst.

FAALANGST EXAMEN

Voor cursisten met faalangst is een speciaal rijexamen ontwikkeld. Het examen wordt afgenomen door een gespecialiseerde examinator. Het examen is niet makkelijker dan het reguliere examen, maar er wordt meer tijd voor je genomen zodat jij de ruimte om aan je spanning te werken.

Of dit examen iets voor jou is, kan je hier testen. Op dezelfde site vind je meer informatie over rijexamenangst.

RIJANGST

Faalangst wordt ook wel eens rijangst genoemd. Hier zit echter een groot verschil in. De cursist met faalangst is niet zozeer bang om te rijden, maar is bang om te falen voor het rijexamen. Iemand met rijangst is daadwerkelijk bang om achter het stuur plaats te nemen of bang om te rijden in specifieke verkeerssituaties.

Ook als je al een rijbewijs bezit en je herkent de geschetste situatie, dan kan je rijlessen bij ons volgen. Bij rijschool De Frosk hebben wij jarenlange ervaring met de begeleiding van cursisten met rijangst. Wij helpen jou graag letterlijk op weg!

Naast onze specialisatie in het lesgeven bij faalangst en rijangst, zijn wij ook ervaren en gespecialiseerd in de begeleiding bij autisme en ADHD. Vraag ons naar de mogelijkheden.