Rijlessen in Leeuwarden

Rijlessen per uur

Je kunt bij ons rijlessen afnemen per uur. In zestig minuten tijd begeleiden wij jou bij het onder de knie krijgen van de rijvaardigheden. De lestijden worden zo veel mogelijk afgestemd op jouw wensen. Wel raden wij altijd aan om op verschillende tijdstippen les te rijden, zodat je leert autorijden tijdens uiteenlopende omstandigheden.

Regulier rijlessenpakket

Om het je zo makkelijk mogelijk te maken bieden wij een totaalpakket aan rijlessen aan. In dit pakket zitten dertig rijlessen. Dit is een gemiddeld aantal rijlessen dat omhoog of omlaag bijgesteld kan worden aan de hand van het losse uurtarief. Als je dus minder lessen nodig hebt, dan betalen wij de teveel betaalde lessen terug.

Naast de rijlessen omvat het pakket ook het CBR praktijkexamen, de eigen verklaring, gebruik van de auto en verzekering tijdens het examen. CD-roms voor het theorie-examen worden in bruikleen verstrekt.

Compact rijlessenpakket

Dit rijlessenpakket is de zogenaamde spoedcursus. Het is een intensieve tien- tot veertiendaagse cursus waarbij het CBR praktijkexamen is inbegrepen. De lesdagen zijn opgedeeld in blokuren voor rijlessen, meerijden en inzichtgesprekken. Mocht je onverhoopt zakken voor het praktijkexamen dan betaal je tot drie keer toe alleen het examentarief. De extra benodigde rijlessen zijn voor onze rekening.

Om het aantal benodigde rijlessen te bepalen, dien je vooraf een toets af te leggen. Uit deze toets komt een bindend advies voor het aantal te volgen rijlessen. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat.

Proefexamen (tussentijdse toets)

Het kan prettig zijn om voorafgaand aan het praktijkexamen een proefexamen af te leggen. Bijvoorbeeld omdat je erg zenuwachtig bent of twijfelt of je er wel helemaal aan toe bent. Wij vragen in dat geval een proefexamen voor je aan bij het CBR. Daarna kunnen we beoordelen of je klaar bent voor het "echte werk" of dat we nog een aantal zaken moeten bijschaven. Wanneer je de tussentijdse toets met goed gevolg hebt afgelegd dan krijg je vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen. Zodra jij en wij er van overtuigd zijn dat je kunt afrijden, vragen we het praktijkexamen aan.

Gratis ROSO training

Bij de afname van een van onze rijles-pakketten krijg je een gratis ROSO training. ROSO staat voor Rijden Onder Specifieke Omstandigheden. De cursus leert je hoe om te gaan in specifieke, gevaarlijke verkeerssituaties en zorgt ervoor dat jij nog zekerder achter je stuur stapt. Een onderdeel van de ROSO training is een slipcursus van één uur waarbij jouw vaste rij-instructuur van De Frosk je begeleidt.


Gratis ROSO training bij

Rijschool Leeuwarden ‘De Frosk’

Bij de afname van één van onze rijles-pakketten krijg je een gratis ROSO training. ROSO staat voor Rijden Onder Specifieke Omstandigheden. De cursus leert je hoe om te gaan in specifieke, gevaarlijke verkeerssituaties en zorgt ervoor dat jij nóg zekerder achter je stuur stapt. Een onderdeel van de ROSO training is een slipcursus van één uur waarbij jouw vaste rij-instructuur van De Frosk je begeleidt. Het is een bijzondere en unieke ervaring waar je veel profijt van zult hebben.

Meer over ons →