Rijlessen in Leeuwarden

Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Met 2 to Drive mag je al op je zestiende jaar starten met rijlessen. Zodra je zestien jaar en zes maanden bent, mag je bij ons rijlessen volgen. Ook is het mogelijk om je theorie-examen voor de auto af te leggen. Zodra je zeventien bent, mag je het praktijkexamen afleggen. Heb je jouw rijbewijs gehaald dan mag je vanaf dit moment autorijden onder begeleiding van een coach. Vervolgens mag je op je achttiende zelfstandig de weg op.

2 to Drive

De naam zegt het eigenlijk al, 2 to drive betekent dat je (tot je achttien jaar bent) alleen mag rijden in het bijzijn van je coach. Deze coach hoeft geen rij-instructeur te zijn, maar er worden wel enkele eisen gesteld.

De coach is/heeft:

  • minimaal 27 jaar oud;
  • minimaal 5 jaar in het bezit van een autorijbewijs (rijbewijs B) en draagt deze bij zich;
  • geen strafrechtelijke veroordeling voor verkeersovertredingen in het verleden gehad;
  • geen alcoholcursus of gedragscursus in het verleden gehad;
  • geen onderzoeken naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid in het verleden gehad;
  • niet onder invloed van drank, drugs of medicijnen tijdens de begeleiding.

Betere verkeersveiligheid

De proef 2 to drive is in 2011 in het leven geroepen om te bekijken of begeleid rijden bijdraagt aan een betere verkeersveiligheid. Veel verkeersongvallen worden veroorzaakt door jongeren met weinig rij-ervaring. Met 2 to drive hoopt de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) dat het aantal ongevallen met 30% wordt gereduceerd. 


Gratis ROSO training bij

Rijschool Leeuwarden ‘De Frosk’

Bij de afname van één van onze rijles-pakketten krijg je een gratis ROSO training. ROSO staat voor Rijden Onder Specifieke Omstandigheden. De cursus leert je hoe om te gaan in specifieke, gevaarlijke verkeerssituaties en zorgt ervoor dat jij nóg zekerder achter je stuur stapt. Een onderdeel van de ROSO training is een slipcursus van één uur waarbij jouw vaste rij-instructuur van De Frosk je begeleidt. Het is een bijzondere en unieke ervaring waar je veel profijt van zult hebben.

Meer over ons →