058-2884959 / 058-2160183     Contact
Onze rijschool

Onze lesauto's

Bij Rijschool De Frosk in Leeuwarden heb je de keuze uit twee Ford Focus auto's en een Ford Fiesta. De auto's rijden zeer prettig en zijn goed wendbaar zodat jij het lesrijden en de bijzondere manoeuvres snel onder de knie krijgt. De Ford Focus auto's zijn beide schakelauto's. De Ford Fiesta is een automaat-auto.

Lesrijden in een automaat

Het autorijden in een automaat wordt steeds populairder en daarom wordt er ook steeds vaker gekozen om in een automaat-auto les te rijden. Onze Ford Fiesta is een compacte automaatauto waarin jij het autorijden snel onder de knie krijgt. Het (les)rijden in een automaat wordt door veel cursisten ervaren als meer ontspannen dan een schakelauto. Ervaar jij moeite met het rijden in een schakelauto of vind je het gewoon veel prettiger om in een automaat te rijden, dan kan je dus kiezen voor onze Ford Fiesta. Ook bij lichamelijke beperkingen kan dit een hele mooie uitkomst zijn. Let bij je keuze er wel goed op dat je bij het behalen van je automaatrijbewijs niet in een schakelauto mag rijden. Als je dit in de toekomst toch wilt dan dien je je rijexamen opnieuw af te leggen in een schakelauto. Twijfel je? Je mag bij het rijden in een automaat altijd bij ons proberen.

Proefles aanvragen?

Wil je een proefles aanvragen in één van onze lesauto's? Vul dan ons contactformulier in of bel naar        058-2884959, dan plannen we jouw eerste rijles zo snel mogelijk in.


Gratis ROSO training bij

Rijschool Leeuwarden ‘De Frosk’

Bij de afname van één van onze rijles-pakketten krijg je een gratis ROSO training. ROSO staat voor Rijden Onder Specifieke Omstandigheden. De cursus leert je hoe om te gaan in specifieke, gevaarlijke verkeerssituaties en zorgt ervoor dat jij nóg zekerder achter je stuur stapt. Een onderdeel van de ROSO training is een slipcursus van één uur waarbij jouw vaste rij-instructuur van De Frosk je begeleidt. Het is een bijzondere en unieke ervaring waar je veel profijt van zult hebben.

Meer over ons →